Marcel Jacobs

Marcel_Jacobs_paardengebitsverzorger 3


Gecertificeerd gebitsverzorger bij paarden

Nederland telt slechts enkele tientallen gecertificeerde paardentandartsen en Marcel is er daar één van. Hoewel hij zijn loopbaan begon als gediplomeerd hoefsmid, en later werktuigbouwkundig ingenieur, heeft hij zijn hart gevolgd en is gebitsverzorger bij paarden geworden. Hij is een voorvechter van het verbeteren van de mondgezondheid bij paarden in Nederland en België. Hij werkt volgens de laatste richtlijnen en hecht sterk aan een heldere communicatie.


Werkwijze

Het doel van de behandeling is een optimaal comfort in de paardenmond, zowel tijdens het eten als tijdens het rijden. Behandeling gebeurt met elektrisch vijlen omdat dit het beste resultaat geeft. Een behandeling met elektrisch gereedschap is preciezer, gaat efficiënter en zorgt voor minder risico’s op beschadiging van weke delen. De behandeling vindt plaats bij u op stal of op één van mijn vaste werklocaties te Cromvoirt (Noord-Brabant) of Ospeldijk (Midden-Limburg). Om efficiënt en veilig te kunnen behandelen kan het nodig zijn uw paard te sederen (verdoven). Dit kan met sedatiepasta maar vraagt wat extra inwerktijd. Intraveneus verdoven, (verdovingspuitje) werkt sneller maar dit mag enkel door dierenartsen worden uitgevoerd.

Marcel_Jacobs_paardengebitsverzorger 2
Marcel_Jacobs_paardengebitsverzorger 1


Beste gereedschap

Om uw paarden zo goed mogelijk te kunnen helpen is goed, schoon gereedschap van groot belang. In de keuze voor het instrumentarium is rekening gehouden met het comfort voor uw paard en een soepele gang van zaken. Denk hierbij aan een traploze mondsperder, hierdoor kan de paardenmond altijd in de juiste stand worden geopend. Ook wordt gebruik gemaakt van veel verschillende vijlen die nauwkeurig werken in lastige hoekjes mogelijk maakt. Met goede verlichting worden geen details gemist en kunt u als eigenaar meekijken.


Meer informatie en contact

Op de website  van Marcel Jacobs vindt u heldere uitleg bij de meest voorkomende gebitsproblemen en kunt u alles vinden over zijn handelswijze. Via de handige afspraken planner kunt u direct zelf online een afspraak maken op één van de vaste behandellocaties. Toch liever een bezoek bij u thuis? Neemt u dan contact op via het contactformulier op de website.