Vind een dienstverlener bij u in de buurt.


Hoefcasuïstieken, communiceren en samen oplossen

Eerste ID-ICO van 2018 - inschrijving geopend!

Photo 27-01-15 13 42 20

Photo 27-01-15 13 10 06


20 februari 2018 - Manege De Prinsenstad, Delft

De dierenarts specialisten Maarten Boswinkel en Mark van der Harst zullen verschillende casuistieken over hoefproblematiek voorleggen. De sleutel tot een vlotte genezing is communicatie en samenwerking. Er zal dan ook gelegenheid genoeg zijn voor een interactieve discussie en eigen inbreng. Meer informatie en inschrijven, klik hier.


Droes - tips om er vanaf te komen

Regelmatig laait het ergens op en breekt via social media de paniek uit. Droes is een zeer besmettelijke, nare ziekte voor paarden. Maar er gaan veel indianenverhalen over rond. Dr. Thibault Frippiat legt uit wat de ziekte precies inhoudt en geeft tips om verspreiding te voorkomen. Het is zelfs mogelijk om als stal officieel droes-vrij te worden. Lees meer...

5droes_paard_streptococcus_equi_strangles_ziek_besmettelijk
1droes_paard_streptococcus_equi_strangles_ziek_besmettelijkEquine Business Event - Aftermovie


Groot succes!

Als professional in de paardenzorg ben je allereerst bezig met het helpen van paard en eigenaar. Toch moet iedere ondernemer zich ook bezig houden met de bedrijfsvoering, en daar zijn we nou eenmaal niet voor opgeleid. Welk administratiesysteem werkt fijn? Hoe pak je de marketing op? Hoe zit het met verzekeringen en aansprakelijkheid? Het kwam allemaal aan de orde op het eerste Equine Business Event. Check hier de aftermovie!


Hoe vind je de beste paardenzorg?

In onze zoekmachine vind je alleen gediplomeerde professionals in de paardenzorg. Kijk hier hoe het werkt:Bovag voor paardenprofs

In de Hoefslag staat een drie pagina's tellend artikel over Equine Services. Oprichter van het plaform, dierenarts Frank van Leeuwen, legt er nog eens uit wat het doel van Equine Services is. Enkele citaten uit het artikel:

"Ik heb getracht met de website www.equineservices.nl een platform te realiseren waarop uitsluitend die mensen te vinden zijn die een binnen hun beroepsgroep op objectieve maatstaven gebaseerd examen met goed gevolg hebben afgelegd. Daarmee aantonend dat zij echt een opleiding met goed gevolg hebben afgesloten en dat is in alle gevallen beduidend meer dan die tweedaagse cursus"

"Teveel mensen denken dat iemand die zich uitgeeft voor gebitsverzorger bij het paard dat ook werkelijk is. Dat geldt ook voor hoefsmeden en zij die zich uitgeven voor fysiotherapeuten. Te makkelijk wordt door leken aangenomen dat mensen datgene kunnen wat zij zeggen, maar niet zelden komen wij prutswerk tegen. Wie kent de NVFD (Nederlandse vereniging voor Fysiotherapie bij Dieren), de NVVGP (Nederlandse Vereniging voor Gebitsverzorging bij het Paard) of de NVvH (Nederlandse vereniging voor Hoefsmeden) en weet dat men alleen na een gedegen opleiding daar lid van kan worden?"

Lees hier het hele artikel


Equine Services hoefslag artikel bovag voor paardenprofs 1

Equine Services hoefslag artikel bovag voor paardenprofs 2

Equine Services hoefslag artikel bovag voor paardenprofs 3Infectieuze Anemie

Meer besmettingen waarschijnlijk

In een interview met dr. Thibault Frippiat wordt alles besproken wat je moet weten over infectieuze anemie bij paarden. Frippiat: " Er komen dagelijks paarden naar Nederland die niet zijn getest. Daarom is er een redelijke kans dat er meer EIA-gevallen zijn". Lees hier het hele artikel.

Mok en jeuk bij paarden

Veel behandelingen mogelijk

Jeuk ten gevolge van parasieten is één van de meest voorkomende problemen bij paarden. Meer specifiek gaat het dan om paarden die stampen met de benen, mok hebben, zichzelf kapot bijten en/of schuren en kale plekjes en korstjes ontwikkelen. Lees hier het hele artikel.

paard vliegen oog
EquineServices-behang-3 2

 Gebitsverzorger Marcel Jacobs waarschuwt

Het vijlen van een paardengebit klinkt makkelijker dan het is. Als een kies ver uitsteekt, en het kauwen bemoeilijkt, moet deze worden teruggevijld.
Gecertificeerd gebitsverzorger Marcel Jacobs legt uit waarom dit niet altijd kan.
Gefilmd door: Equine Video's bij Peelviervoeters VOFBrand in een paardenstal

Oefenen is belangrijk

Stel nou dát, hoe voorkom je dan een drama? De dierenartsen van Dierenkliniek Benschop Oudewater zochten de samenwerking met De Brandweer om een stalbrand te simuleren: brand in de kantine, rook in de stallen, noodhalsters maken en met glimmend adempak "even" de paarden in veiligheid brengen. Nog niet zo makkelijk! Kijk maar:Equine Services in de media!

Wij zijn "DE BOVAG VAN DE PAARDENZORG", schreef VET, een tijdschrift voor dierenartsen. Wil jij ook lezen wat ons inspireert? 
Download het volledige artikel hier

VET_equineservices_2