Equine Services Academy

Een leven lang leren geldt niet alleen voor onze professionals. Het is belangrijk om jezelf te blijven ontwikkelen en kennis zorgt voor nieuwe inzichten. We bieden daarom de fans van Equine Services de mogelijkheid om deel te nemen aan leerzame clinics. De clinics worden gegeven door paardenprofessionals. We hopen hiermee een bijdrage te leveren aan eerlijke kennis over paarden(zorg). Heb je zelf een tof idee of wil je meer weten over een specifiek onderwerp? Laat het ons weten! We nemen alle input mee in de ontwikkeling van Equine Services Academy.

Op de agenda:

Clinic EHBO! Leer alles over een paard wat klem zit, stalbrand, hoefbevangenheid, nageltred en spierbevangenheid. We gaan oefenen met paarden evacueren, noodhalster maken en er is ruimte om klinisch onderzoek bij het paard te oefenen. Meer informatie, klik hier.

Wat vooraf ging

Begin 2017 werd een clinic gegeven over voeding van het paard, in samenwerking met de dierenartsen van Dierenkliniek Benschop Oudewater en Annette van Equilin. Het was een groot succes! Er werden veel serieuze zaken besproken rondom ruwvoer, krachtvoer, supplementen en ziektes gerelateerd aan voeding. Belangrijk is daarbij om te weten wat de Body Condition Score (BCS) van je paard is. Taaie kost, maar dierenarts Idonea maakte het lekker luchtig zoals in onderstaand filmpje te zien is: