Wie is een paardenprofessional?

Nederland is een paardenland bij uitstek en we zorgen goed voor onze paarden. Ons land staat dan ook bol van de hippische zorgprofessionals. Van hoefsmeden, paardenfysiotherapeuten tot dierenartsen. Maar hoe weet je zeker of je hippische dienstverlener ook daadwerkelijk zijn vak verstaat?

Veel beroepen in de paardenzorg zijn “vrije beroepen" en dus uit te oefenen zonder dat er een diploma voor nodig is, denk bijvoorbeeld aan de term 'paardengebitsverzorger'. Ook als een beroep niet vrij is, zoals dierfysiotherapeut, kunnen mensen zich toch eenvoudig als dierfysiotherapeut uitgeven. Dat komt onder meer doordat in de volksmond bepaalde termen door elkaar heen gebruikt worden, bijvoorbeeld chiropractor, paardenmasseur en osteopaat. 

Equine Services biedt duidelijkheid

Alle zorgprofessionals op onze site zijn erkend of hebben een diploma in de paardenzorg

Alleen voor de gebitsverzorgers maken we een uitzondering, omdat de erkenning voor dit beroep nog in de opstartfase zit. Zij die lid zijn van de NVVGP kunnen een vermelding krijgen in de zoekmachine van Equine Services. 

Op Equine Services hebben we de criteria voor erkenning per beroepsgroep overzichtelijk voor je op een rij gezet. Zo weet je aan welke eisen jouw paardenprofessional moet voldoen en ben je zeker van de beste zorg voor je paard.

Let op: deelname aan Equine Services door professionals is vrijwillig. De database is dan ook niet volledig. 

HOEFSMID
  
DIERENFYSIOTHERAPEUT

 
GEBITSVERZORGER

PAARDENARTS